Vilka är vi?

Vi är klass 3D på Lillekärrskolan och älskar att programmera! Vår skola ligger lite utanför Göteborg och har elever från F-3.

Vi är 22 härliga barn som är mellan 9 och 10 år. Vi har alltid gillat att programmera sedan vi testade i 1:an. Vi vill alltid försöka oss på nya saker och är inte rädda för utmaningar. Nya saker är så spännande, intressanta och vi älskar att få klura och lära oss nya saker. I vår klass försöker vi (både elever och lärare) att använda digitala hjälpmedel så mycket vi kan. Det brukar hjälpa oss förstå på ett bättre sätt och ibland gör det ämnet mer intressant och spännande. Vi har ipads på vår skola, så det använder vi nog mest.

Vi  hoppas att kunna inspirera och dela med oss om hur vi arbetar med programmering i skolan och allt vi lär oss! Vi började för ett par år sedan och vill alltid göra mer. Vi är en ganska digital klass och arbetar mycket med digitala medel vilket är kul på många olika sätt, vi hoppas att ni kommer få läsa mer om det här senare.  Både lärare och elever är nyfikna och vill ofta lära sig något nytt. Programmera, eller koda som vi säger, tycker vi är något av det roligaste. Vi får klura, testa, analysera, beräkna, testa, fundera ut lösningar, leta fel och testa igen… Vi använder oss både av analoga övningar (när vi inte använder nån dator eller ipad) och digitala som ipad, dator eller robotar. Vi känner att vi lär oss väldigt mycket när vi programmerar. Vi övar mycket på matematik, problemlösning, känna igen och upprepa mönster, analysera, felsöka, omarbeta, samarbeta, mäta, vinklar, hastighet, geometriska former, bryta ner något i mindre delar, känna igen mönster, tänka logiskt, tänka som en dator, steg för steg instruktioner, algortimer och mycket mer. Vi försöker prata mycket när vi programmerar för att sätta ord på det vi gör och sedan berätta för andra.

Vi hoppas att kunna inspirera och sprida lite glädje kring detta och få mer att pröva!

/Superkodarna

(Idag kände inte alla för att vara med på bild, men ändå ville vi ha en bild på klassen nu när vi jobbat på vår ”Vilka är vi- sida”. Då kom de på denna kreativa lösningen, alla fick ett robotansikte 🙂 …..alla bilder på robotar kommer självklart från clipart eller andra sidor där vi gratis får använda dem)