Robotar av former

Vi har jobbat med geometriska former och att läsa instruktioner.

Vi fick göra robotar av geometriska former . Vi fick instruktioner som skulle göra det lättare att limma fast delarna till rätt plats. Vi fick kämpa på för att klara det. Vi fick klippa ut alla delar och försöka komma på var de skulle sitta på roboten. När man gjort klart hela roboten fick man limma fast den på ett papper. sen när man var klar med det fick man ge namn till den. men det var ganska svårt att göra namnen för alla robotarna behövde en speciell kod. koderna skulle vara ett namn och varje bokstav hade antingen en 1 eller en 0.

Dessa ettor och nollor kallas binär kod och vi har ibland jobbat med dem för att förstå hur en dator och robotar tänker. De kan bara förstå ettor och nollor ingenting annat. Så när roboten var klar skulle man ge sin robot ett namn. som skulle stå i denna robotkoden.

Man fick välja precis vad man ville att den skulle heta en kunde tex heta Leo eller Sofia. Sen fick man gissa vad kompisens robot heter men man behövde inte det. När vi skrev namnen fick vi använda oss av en tabell som liksom översatte vårt alfabet till ettor och nollor. Det var klurigt men ändå lite lätt. Man behövde ha väldigt mycket tålamod för det. För att man behövde läsa mycket för att förstå var delarna skulle sitta. Om man inte läste instruktionerna rätt blev roboten felaktig,då fick man läsa igen och se hur de skulle sitta.

Efter vi var färdiga satte vi upp dem i hallen på vår skola med en lapp som sa: Gissa robotens namn! Då fick alla som går förbi gissa vad robotarna heter och försöka läsa koden. Vi fick också sätta upp tabellen så de kunde gissa annars är det för svårt.

                         Dagens inlägg är skrivet av Filippa & Lava❤

6 reaktion på “Robotar av former

 1. Hej!

  Vad rolig lektion! Den ska mina tvåor få göra. Jag undrar om er instruktion till att göra roboten endast var den som är på bilden?

  Tack för ert svar 😀
  Hälsningar en fröken i Sverige

  • Hej! tack! Ja, denna var uppskattad 🙂 Instruktionspapperet är större och visar mer än det vi satte upp. Ska se om jag hittar detta någonstans och återkommer.
   Mvh Jenny

   • Jag verkar inte kunna lägga upp en bild här! Men kan tipsa er om att denna finns på lektion.se 👍🏻😉 Jag fick denna av en kollega men har nu hittat var den kommer ifrån ursprungligen….den heter Geometriroboten och är skapad av Måsse Hjeltman och finns på lektion.se

  • Ja, det finns det! Men jag verkar inte kunna lägga upp en bild här! Men kan tipsa er om att denna finns på lektion.se 👍🏻 Jag fick denna av en kollega men har nu hittat var den kommer ifrån ursprungligen….den heter ”Geometriroboten” och är skapad av Måsse Hjeltman och finns på lektion.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *